Beraya dan perut penuh

Hari ni beraya dekat Parit Sulong, dekat dgn kampung Datok sossilawati, kg seri medan. Rumah sepupu mak.
Lepas tu, beraya dekat Felda Taib Andak, rumah datuk sedara.
Sebelum balik, singgah rumah kawan mak ayah, near Kulai.
Sekarang perut sangat full. Maka bertambah la berat saya!

Advertisements

Kene keje 1 Syawal?

Ingin saya umumkan di sini bahawa saya kene keje pada 1 Syawal ini.

Walaupon ini bukan raya korban, tapi ingin saya katakan di sini bahawa saya ingin berkorban di pagi raya itu, korbankan masa yg bernilai di pagi 1 Syawal bersama keluarga tercinta.

Apa-apa pon, semoga pengorbanan ini berbaloi.

Chow!

Kereta dan 4-day-off

Hari ni keje weekend support. Hari ini hari Ahad. Sya kene keje hari Ahad. *sigh*

Tapi sebelum saya bekerja hari Ahad, saya took 4 days off. So, tak kesah la kene keje ari Ahad.

Apa saya buat bercuti 4 hari? Selain tido di siang hari dan makan di malam hari, saya tak buat apa-apa selain tengok movie, tengok cartoon.

Di kesempatan itu, saya sempat hantar kereta.. eh bukan saya, tetapi Encik Ramlan, ayah saya, telah menghantar kereta saya untuk di servis dan juga utntuk mengetuk dan mengecat kembali kereta saya yang dah di calarkan oleh saya sendiri. Lesson learnt, saya akan jaga kereta saya sebaik mungkin selepas ini.

Ye.. saya bangga kereta saya kembali cantik, tp, ada saya kisah masa kereta saya buruk tempoh hari? own tidak, memang saya tak kisah pon.

ipoh

Ari ni kat ipohhh.. Drive semalam from key el. First time persona g ipoh. So lps ni tatau nak bawak persona gi mana.

Dah lama x gi ipoh. Kalau dulu, selalu gi ipoh sbb transit utk g utp. Dulu ayah bawak kete. Tp kali ni drive sendiri. Memang best..

Esok nk blk. Td bawak mak ngah, mak andak, mak itam ngn munirah gi bercham. Beli pasu. Lps tu beli limau tambun. Dan akhirnye gi giant. Byk aunty2 ku beli tudung..

Esok blk kl.. Kembali ke rutin ku.. Huhu..