Karok session..

aku memang la suker nyanyi tapi tk pernah la gi karok. so semalam, kire dah pecah rekod la aku gi greenbox nyanyi ngn jasmine, akmal n nuor.

citer pecah rekod first time gi karok kat green box rase nyer tadek la menarik sangat kot tp yg menarik tu aderlah pd malam yg sama,pakcik2 polis kiter buat operasi dadah la plak.

pakcik2 ni byk kali bukak tutup pintu bilik kitorg. tadek sorang pon mcm surh kitorg buat apa2. since depa tak kaco kitorg, kitorang pon proceed la melalak.

masa gi toilet, ader la 2 org minah ni tny aku if aku kene buat urine test ke tak. since aku ckp aku tak kene, 2 orang minah tu mcm bengang giler arr sebab polis tu discriminate orang pakai tudung ngn tak. mmg betul kot, sebab aku ngn kemal pakai tudung, so, polis tu pon mls la kot nak suruh bilik kitorg buat urine test. selamba aku ckp kat minah 2 orang tu, next time, gi karok, pakai la tudung.

jasmine, kawan chinese aku yg dah murtad dan kaki karok, pon agak terkejut sebab first time gi karok, ader polis datang buat operasi. sumer orang ckp sebab aku datang firsttime la polis datang buat operasi. lawak betul la diorang ni

kitorg karok smpai kol 4pg. smpai rumah, cab driver dah keluar rumah gi carik makan. smpai rumah kol 5,cukup la 24 jam aku tak tido dan tak mandi, blk rumah semayang isyak pastu terus tido, dah tak larat nak mandi.

tetibe rase gian nak karok lagik.. tp segan la, gi karok ngn orang yg selalu menyanyi.. suara best2 plak tu.. high pitch.. pndai carik pitch lagu.. respect abis arr ngn diorang ni.. aper2 pon, lps ni nak karok lagikkk.. yihaa..

Advertisements

Germany menang besar; kalahkan England and Argentina

I am talking bout World cup, quarter final, germany vs argentina.

I’m not a big fan of soccer but if u r talking bout world cup n euro cup, yes I do! Sbb I suke team germany n hero veteran I, miroslav klose. Skang ni dah 14 gol world cup dah dier sumbat. Well done! If there has another 2 gols, then klose blh beat record ronaldo.

X sangka plak germany menang besar. They have done a very3 good job. Masa lwn dgn england, mmg nmpk england not playing in a team. So, germany deserved to win. How bout argentina. The goal shot mmg hebat but germany mmg played well. Credit to schweinsteger, lahm, podolski n the rest yg mmbantu klose, muller to sumbatkan gol. X dilupekan golkeeper yg pndai berlakon masa lwn england dulu.

Tahniah utk loew yg berani menurunkan pelapis2 muda mcm ozil. He’s good. Next time sumbat more gol ok. Ballack, borowski, oliver kahn dah x main for this time. Kalo ballack main pon blm tentu blh tlg germany menang besar. Tp bgs la ballack turun padang kasik sokongan to the team!

Next game, x sure lwn dgn sapa2 pon, hopefully menang laaa supaya dpt msk final. Kalo lwn ngn spain, hopefully result final euro 2008 tak berulang kembali. Germany mesti kene menang.

Apa2 pon.. Go Germany!!

Milik siapakah iswara itu

Tadi balek shopping dr pavillion dengan kemal. Kemal antar depan klcc. Vip la konon nyer.

Masa nak gi kereta tetiber ternampak kereta itu. Iswara biru dgn no pendaftaran whiskey mike xray 8694. Pemilik kenderaan ada dalam kereta itu. Dgn tak ter control tgk jer la apa yg dibuat oleh beliau dlm kete tp… X nmpk. Huhuhu..

Dah msk kete, tgk jer la kelibat beliau keluar ke klcc. Jmper siapa? Huhuhu..

Igt kan dah x jmper dah.. Tp x sangka terjmper lagik. Nmpknyer kene selalu stay back arrr smpai mlm. Ekeke…

Chowwwww

7-0

Since skang I tgh demam bola, post I mestilah bkenaan BOLA!

Terpanggil utk post this on my blog sbb byk plak people mempersoal gol portugal sebyk 7 jaringan berbanding korea utara yg x sumbat apa2. Korea utara JERRRR… Tp jgn diluper, germany pernah klhkan saudi arabia 8-0 ok waktu world cup 2002 kat korea-japan dulu!

Yg best tgk ronaldo byk tolong his team utk sumbatkan gol. Meaning he is not selfish n tamak utk sumbatkan gol. Lama gak tggu bila ronaldo nk sumbatkan gol. Akhirnyer gol ke6 ronaldo yg sumbangkan. Bola yg ditahan kat belakang, seterusnya kat kepala then terus rembat ke gol bila bola tu jatuh ke kaki memang gol yg x disangka2.. Even ronaldo gelak x percaya.

Apa2 pon, portugal mmg pesta gol mlm ni. Mcm manapon, I tetap sokong germany! Chaiyok!

My life in Kuala Lumpur

I just came back from kampung. 3-hour driving (plus 30mins break at Seremban) was very tiring. Once i reached KL, the first thing came out from my mind was “Office”. Yes, i hv to work tomorrow.

Tomorrow is Tuesday. Tuesday, i can say, a busy day becos NA users’ first day of the week. The call volume would be very high! They love to call after working hour. *Sigh*..

Tomorrow, early in the morning,  5 mins b4 6am, i will go to office, to make sure all coins can be accepted by the stupid machine, then car after me wont wait longer time to go to carpark.

By 7am, i need to auto in and the first call must be from Houstan. **Sigh**. The q call will never stop becos by 8am, the q call will be continued by Singaporean, Malaysian and SoPac. **Sigh** No time for breakfast or a cup of coffee.

The routine will always the same for the whole week. Didnt i bored with the routine ? Yes, it will be definitely boredddddd!!! Dunno how or when it can be changed.. Another **sigh** from me..

Uwaaaa.. no more leavesss.. Want to “cuti” and stay away from office..

My life in KL is demn bored… ;-(

When im at my hometown

Dulu kalo nak balek jumper mak ngn ayah, agak pelik nak sebut istilah balik kampung sebab rumah parents kat bandar. X nmpk la suasana kmpung langsung. Rumah kat area tmn perumahan, so, mmg x terasa nak blk kmpg.

Tp skang dah lain. Mak ayah blk kmpg. Mmg terasa suasana blk kmpg. Ayam, sunyi sepi, lalat, nyamuk dan yg plg ketara, alamat rumah adalah ‘kmpg mohd amin’. Hahaha.. Sy blk kmpg akhirnyer.

Byk plak perbezaan duduk sini. Antaranya ialah:
1. Ada NENEK
2. Security is the first priority
3. Rumah besar sket tp bilik sikit
4. Byk lalat
5. Still x sure restaurant yg best
6. Kalo nk blk, tol ngn minyak 2 kali ganda
7. X kenal org sekeliling

Not sure how my mother nak seswaikan diri ngn nenek, ayah nak seswaikan diri dgn aktiviti n ayep nk seswaikan diri dgn kawan2.. We’ll see..
Paperpon, rumah kt sini agak berbahang tp seb baek ader ekon, kalo takkkk… Terbakor dah den ni..